Här händer grejor !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har varit livat på Kambi sedan den 7/6, Äldre sonen och hans tre små tjejer kom då och stannar ända tills den 8/7,underbart att få rå om dem så länge :)!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flickorna började med en veckas ridkurs och det uppskattades även om de tyckte att det var jobbigt att vakna 6:45 på skollovet ;-).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En fredag åkte vi till Húsavík och skulle titta på guldfiskar som visst håller till i ett varmt vatten där, såg inga fiskar men flickorna badade och vi åt gott på Húsavík.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I söndags firade vi så både Sveinn Traustis och Danía Ruts födelsedagar, Sveinn Trausti blev 3 år den 1/6 och Danía Rut blir 11 år den 24/7 så det var ju perfekt att hålla bara ett kalas. Vi bakade för 20 – 25 pers ( Äldre sonen sa att han bjudit ca 20 pers och vi var ju 8 hemma ) och det kom bara 6 gäster !!! Tur att man inte höll två såna kalas 😦 …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I torsdagskväll var så jag och flickorna på Sjukhusets Sommarfest för personalen och deras familjer. Jätteroligt även om det var skitkallt.

Jag fick ju veta för ett tag sedan att jag inte får fortsätta på mitt gamla jobb längre och jobbet på Steriliseringsavd. är såå dåligt betalt att när jag såg att det annonserades efter folk på ålderdomshemmet inne på Akureyri skickade jag in två ansökningar, en för 75 % nattpass och en för 65 % dag, kväll och helgjobb. Tyvärr kunde jag inte ta nattjobbet för då hade jag alltid jobbat de helger som sönerna har sina barn ( och jag vill ju absolut inte gå miste om att se mina barnbarn ! ) så det blev bara att jag sökte den andra tjänsten och igår fick jag veta att jag får den och börjat jobba på Ålderdomshemmet den 19/8 !! Egentligen skulle jag haft 3 månaders uppsägningstid men mina avd.chefer var så snälla och låter mig gå.

Får erkännas att det har varit många fjärilar i magen den sista veckan ( allt gick så snabbt ! ),  jag stortrivs ju på Steriliseringsavdelningen men man måste också tänka på framtiden och det går inte att leva på lönen där + att Maken inte alls gillar när jag jobbar bara dagpass ( jag är så trött efter att ha jobat hela dagen att jag inte orkar gå med till kvällsmjölkningen men om jag jobbar kväll kan jag hjälpa till med morgonmjölkningen och så vilat mig innan jag börjar jobba kväll:-( …

Ja, som ni läser händer det grejor här ;-), nu ska jag ta en bloggrunda och se vad som har hänt hos mina bloggvänner !

Om doje

Bonnmora på Island, ursprungligen från Skåne
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Här händer grejor !

 1. fia skriver:

  Så fina barnbarn du har (har jag ju sett förut) och tänk att få komma till sin farmor och rida islänningar ❤
  Skönt det ordnar sig för dig med jobbet. Viktigt att man får balans med allt. Man kan ju bara vara på ett ställe samtidigt!
  Lycka till och ha det så bra med dina småtöser.
  Kramelikram
  Fia

 2. Ninni skriver:

  Men vilken härlig bild på dig, din son och dina barnbarnsflickor!! Helt underbar!
  Vad roligt att du har fått jobb på ålderdomshemmet och vad jag förstår så får du närmre till jobbet nu + att du kan göra morgonmjölkningen hemma så alla blir nöjda och glada omkring dig. 😉
  Ja nog händer det saker hos dig allt… det händer en del här också men någon blogg har jag inte fått till än (den är på gång) och jag vet inte när jag ska avslöja allt som händer här än heller… du får vara nyfiken ett tag till. 😉
  Kramen.

  • doje skriver:

   Nja, jag får visst inte närmare till jobbet men jag får i alla fall mera betalt och Maken blir nöjdare med mig ;-).
   NU blev jag rejält nyfiken, hoppas att det kommer en blogg från dig snart !
   Kram

 3. paulamerioP skriver:

  Hej! Tänk att du fick ha barnbarnen en hel månad, jag förstår att du inte kan ta ett jobb som innebär att du aldrig får chans att träffa dem. Hos oss är det tyvärr så att barnen är så små så vi liksom får börja om varje gång vi ses, de är lite blyga o vi likaså i början, efter ett par dagar släpper det och då åker dom hem…
  Men i ärlighetens namn är jag ingen lektant tyvärr och har lite svårt att kommunicera med mindre barn. Jag iakttar hellre och njuter av att se hur de beter sig! Nu har vi träffat Hasses små i omgångar och nu är det ”bara” hans yngsta dotter kvar som vi inte träffat men de kommer hit i mitten av juli några dagar. Där har barnbarnen ännu inte börjat produceras, hon har något år kvar i plugget innan hon är klar lärare.
  Hoppas alla blir nöjda och glada nu då när du bytt jobb!
  Kramen

 4. grattis till nya jobbet o klart du inte kunde söka de andra, man kan ju inte jobba bort sina barnbarns barndom – nix 🙂 Vilka fina foto o vilken lyx att få ha sina nära o kära så där nära så lång tid – härligt.

  Kramiz

 5. Ingrid skriver:

  Vilken underbar bild av er alla där ni står och viftar med flaggorna!
  Och grattis till det nya jobbet! Jag hoppas att du kommer att trivas där.
  Varm kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s